vergroten originele tekstgrootte pagina afdrukken
woensdag 18-07-2018
Zoek nieuws UiT-kalender vacatures loket fotoalbums site info Veel gestelde vragen admin e-tickets
decoratieNieuws

Nieuws:

Renovatiemarkt op zaterdag 21 april 2018


Renovatiemarkt
Kampenhout en Steenokkerzeel hebben samen beslist een renovatiemarkt op te zetten om inwoners te laten zien dat er heel wat milieuvriendelijke alternatieven zijn bij renovatie, die bovendien ook dikwijls energiezuinig zijn.

We moeten onze CO² uitstoot beperken. Door het gebruik van goede en milieuvriendelijke materialen kan jij ook jouw steentje bijdragen en kan het effect ook zichtbaar zijn op jouw energiefactuur.

De markt bestaat uit 4 onderdelen

1. Standhouders met duurzame materialen

  • Eltherm: isolatie
  • Infiltro: luchtdichtheid
  • Gorissen: verwarmingstechnieken
  • Batisol: zonnepanelen
  • 3W Plus: groepsaankopen, energiescans, premies
  • SEI: laag energie wonen
  • Secmaer: LED verlichting
  • Verhoeven: isolatie
  • New Windows: ramen en deuren

2. Infosessies met professionelen

10u30 – 11u45
"Energiezuinig ventileren door dialoog". Voor een gezond binnenklimaat, voor de bewoners en de constructie, is ventileren een noodzaak. In deze infosessie kom je te weten wat de meerwaarde is van een gecontroleerd ventilatiesysteem. Regelgeving, werking, eigenschappen en aandachtspunten bij verschillende types (systeem A, C en D) komen aan bod.

De nadruk ligt op een goede luchtkwaliteit met zo weinig mogelijk energieverbruik en hoog comfort. Voorbeelden van hoe je de verschillende systemen in een bestaande woning kan integreren, geven je inspiratie voor je eigen installatie. Je leert de afweging te maken tussen de verschillende systemen. Je krijgt ook antwoord op vragen zoals: wat doe je met je dampkap, hoe ventileer je de kelder of zolder?

11u45 – 12u45
“Luchtdichtheid bij renovatie: laat jouw isolatie optimaal renderen”. Om de aangebrachte isolatie maximaal te laten renderen, wordt een woning luchtdicht afgewerkt. Luchtdicht bouwen is een quasi de facto verplichting voor nieuwbouw. Bij renovatie wordt dit dikwijls over het hoofd gezien. Deze lezing gaat in op het hoe en waarom van luchtdicht renoveren.

12u45 - 14u
"Bio-ecologisch (ver)bouwen, wat is dat nu precies en hoe begin je eraan?". Je hebt de ecologische klok al horen luiden, maar je weet de klepel niet hangen? Bio-ecologisch (ver)bouwen kan jij ook en dat zullen we je bewijzen.

Eigenlijk gaat het vooral over verzamelen van de correcte informatie en weten waar je terecht kan met je vragen. Van ons krijg je in een notendop een doe-wijzer en we tonen je inspirerende bio-ecologische realisaties uit de praktijk.

Spreker is architect Kurt Van Merode.

14u15 - 15u30
"Van EPC naar EPB: van aankoop tot energiezuinige verbouwing van uw woning". Je hebt een huis gekocht, je wilt renoveren en je energieconsumptie verlagen. Welke ingrepen hebben de meeste impact? Hoe zal jouw EPC score dalen?

Kies je voor nieuwe ramen of toch beter die oude stookketel vervangen? En wat is dan EPB? Wat zijn de verschillen? Je verneemt het allemaal tijdens deze lezing aan de hand van praktische voorbeelden.

15u45 – 17u
Premies voor de verbouwer van A-Z: Ga je bouwen of verbouwen en weet je niet goed op welke tegemoetkomingen je recht hebt? Geen zorgen, de woonconsulenten van 3Wplus maken je wegwijs in de beschikbare premies. Deze lezing is voor al wie op zoek is naar concrete info over het premielandschap van energiebesparende bouw- en renovatiewerken.


3. Premies samen-aankopen

Er zijn mensen aanwezig die je kunnen helpen met de beschikbare premies en je kunnen helpen om de nodige aanvragen in te dienen. Groepsaankopen rond dakisolatie, zonnepanelen, muurisolatie … die samen met de provincie Vlaams-Brabant worden georganiseerd.


4. Renovatiemobiel van 3Wplus

De klimaatmobiel zal in de loop van de volgende 3 jaar in het straatbeeld van Steenokkerzeel en Kampenhout te zien zijn. Hier kunnen mensen terecht met vragen over premies, aanpassingen aan hun woningen. Je kan zelfs een energiescan laten doen.

Kom op 21 april 2018 tussen 10u en 17u gerust een kijkje nemen. We helpen je graag!
De renovatiemarkt gaat door in GC De Corren, Van Frachenlaan 24, 1820 Steenokkerzeel.
Gratis inkom.

Voor meer inlichtingen kan je terecht bij de milieudienst op milieudienst@kampenhout.be of 016/65.99.12 of 13.

 


Inlichtingen ?Milieudienst

telefoon: 016/65.99.12 of 13
milieudienst@kampenhout.be
Nieuwsitem dateert van15-03-2018

(nieuwscategorie: milieu & natuur )


zoek een nieuwsitem

Voorbeeld...
Wanneer je alle nieuwsitems omtrent de Bibliotheek wenst te bekijken, ook de verstreken berichten, dan stip je "OF" aan en selecteer je "Bibliotheek" bij soort nieuws.

Wens je ook de berichten uit het archief te bekijken, dan vink je dit eveneens aan.

sinds datum (dd-mm-jjjj)
EN OF soort nieuws
EN OF trefwoord
ook in het archief zoeken? ja
pagina afdrukkenpagina afdrukken
 
home [ALT-S: Sitemap]   -  PROCLAIMER   -  PRIVACYBELEID
[ALT-V: Vorige pagina] [ALT-T: Top pagina]
 
  © 1999-2018 : gemeente Kampenhout (1910)  
Gemeentehuisstraat 16 - info@kampenhout.be
BTW: BE 0207.533.280
ondernemingsnr: 0207533280
webmaster@kampenhout.be
webdesign: highgate57
Bestand:
pagina laatst bijgewerkt op: 27-02-2014